Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z mielonym z patelnii

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 szt
mięso mielone 15 dag
jajko 2 szt
szczypior
masło 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z mielonym z patelnii

Ziemniaki ugotowane mogą być z poprzedniego dnia kroimy w plasterki. Szczypior myjemy i osuszamy , następnie kroimy go. Mięso mielone podsmażamy na suchej teflonowej patelni soląc i doprawiając je pieprzem do smaku. Na dużej patelni na 2 osoby lub na małej dla jednej osoby rozpuszczamy masło układamy plasterki ziemniaków oprószamy papryką i podsmażamy. dodajemy podsmażone wcześniej mięsko mielone. Robimy miejsce na środku patelni i wbijamy jajko. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakrywamy patelni i smażymy aż jajko zetnie się. Wykańczamy posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 07.05.2013 14:12
smaczny i lekki obiad
iwa643 07.05.2013 12:34
szybki wiosenny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak