Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki podsmażane z czerwoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula czerwona 2 szt
koprek
sól
pieprz
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyzka
oliwa 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki podsmażane z czerwoną cebulką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe podobnej wielkości kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 1 - Ziemniaczki podsmażane z czerwoną cebulką foto
2
Odcedzamy i dodajemy do garnka pokrojony koperek, przyprawę do ziemniaków i pieprz. Całość mieszamy. Czerwone cebule obieramy, kroimy na ćwiartki i na cienkie plasterki.
Krok 2 - Ziemniaczki podsmażane z czerwoną cebulką foto
3
Cebule podsmażamy na oliwie, dodajemy ziemniaki z przyprawami, mieszamy i podsmażamy całość.
Krok 3 - Ziemniaczki podsmażane z czerwoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 07.01.2013 07:18
to lubię
Zdzisław 06.01.2013 20:38
i kefir, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak