Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane zapiekańce z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
ziemniaki 1/2 kg
jajko 1 szt
sól
pieprz
cebula 1 szt
pieczarki kilka szt
Kucharek przyprawa do potraw
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane zapiekańce z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, gotujemy jak zawsze w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Ziemniaki rozgniatamy dokładnie widelcem lub mielimy, dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz i zagniatamy ciasto. Cebulę obrac i pokroić, pieczarki obrac i pokroić w plasteki.Na patelni rozgrzac łyżkę oliwy, na tym podsmażyć najpierw chwilę cebulę.
Krok 1 - Ziemniaczane zapiekańce z pieczarkami foto
2
Przyprawić kucharkiem, dodac pieczarki i całość poddusić kilka minut, aż wyparje woda.Ciasto podzielić na kawałki, rozplaszczyć na ręce, na środek nakładac po łyżce pieczarkowego farszu i zlepiać.
Krok 2 - Ziemniaczane zapiekańce z pieczarkami foto
3
Panierować w bułce tartej i usmażyć na patelni, na oliwie na złoto z obu stron. Przed podaniem można posypać zieloną cebulka.
Krok 3 - Ziemniaczane zapiekańce z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 23.07.2012 15:28
ciekawe - wypróbuję :)
foczka-ks 22.07.2012 22:39
dobre
msmariusz 22.07.2012 22:28
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak