Przepis i sposób przygotowania na: Zielony koktajl z selera naciowego, jabłka i natki pietruszki
Bardzo zdrowy, dietetyczny, zielony koktajl z jabłek, selera naciowego i pietruszki to łatwy do przygotowania, orzeźwiający napój zawierający wiele witamin i cennych minerałów.
Idealny dla wszystkich, a w szczególności dla osób dbających o linię.
Korzystnie wpływa na odporność oraz lepsze samopoczucie, dlatego warto pić go każdego dnia!
1. Jabłka, natkę pietruszki oraz selera naciowego dokładnie umyj.
2. Jeśli masz pewność, co do pochodzenia jabłek – nie musisz ich obierać i możesz zblendować je ze skórką. Jeśli jabłka mają brzydką skórkę, wówczas pozbądź się jej.
3. Selera naciowego pokój na mniejsze kawałki. Z jabłek usuń gniazda nasienne wraz z pestkami – nie chcemy ich wyczuwać w koktajlu.
4. Do blendera kielichowego dodaj natkę pietruszki, selera i jabłka. Wlej odpowiednią ilość wody, by koktajl nie był zbyt gęsty i zbyt rzadki.
5. Podczas miksowania możesz kontrolować ilość wody. Zamiast wody możesz także użyć mleka np. sojowego, migdałowego czy kokosowego. Wzbogaci ono smak całego koktajlu.
6. Całość dokładnie zblenduj i przelej do mniejszych naczyń np. szklanek.