Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone tagiatelle z kiełbasą i siekanym jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 1/2 szt
kiełbasa swojska 15 dag
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
sól
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone tagiatelle z kiełbasą i siekanym jajkiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i siekamy drobno. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na maśle podsmażamy posiekany czosneczek. dodajemy pokrojone plasterki kiełbasy. Dodajemy makaron - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na talerzu posypujemy posiekanym jajkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak