Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone risotto dla Maluszka (i nie tylko)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1/2 sztuki
por 3 cm
groszek zielony 1/2 szklanki
ryż do risotto 1/2 szklanki
jabłko 1/2 sztuki
żółtko ugotowane 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól do smaku
szczypiorek 1 łyżka
bazylia świeża do smaku
kabaczek 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone risotto dla Maluszka (i nie tylko)

Przepis bazuje na przepisie z książki "Zdrowa kuchnia dla Maluchów".
To danie nadaje się do zamrożenia.

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oleju. Dodaj cukinię, groszek i starte na dużych oczkach tarki, jabłko. Dopraw do smaku (nie przesadzając z solą!), zalej odrobiną wody i wsyp ryż. Całość duś aż do napęcznienia ryżu (w razie potrzeby dolewaj wody). Dodaj ugotowane żółtko i szczypiorek. Całość rozgnieć widelcem (lub zmiksuj, niezbyt gładko).

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.10.2013 23:19
mój syn na pewno by się skusił
treonina 22.11.2012 23:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak