Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra z oranżadą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańczowa oranżada 1 szkl
cukier 1,25 szkl
mąka pszenna 3 szkl
jajko 5 szt
olej 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra z oranżadą

Kroki postępowania

1
Ucieramy jajka razem z cukrem na puszystą masę, następnie po trochu dodajemy dwie i pół szklanki mąki pszennej, wlewamy olej i wlewamy oranżadę pomarańczową.
Krok 1 - Zebra z oranżadą foto
2
Ciasto rozlewamy na pół do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao a do drugiej pozostałą mąkę pszenną.
Krok 2 - Zebra z oranżadą foto
3
Formę w której będziemy piekli ciasto , smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Kolorowe masy wlewamy na przemian do formy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy 40 minut.
Krok 3 - Zebra z oranżadą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 23.11.2016 18:10
Wygląda apytycznie
gosia56 23.11.2016 12:40
moja ulubiona babka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak