Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
woda gazowana 1 szklanka
olej 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jaja ubic z cukerem do białości. Dodac cukier winiliowy. Nastepnie dodawać na przemian mąke, proszek do pieczenia, wodę i oliwę. Wymieszać. Masę podzielic na 2 części. Do jednek dodac kakao, wymieszać. Do tortownicy wlewac na przemian masy po 4 łyżki. Piec w 160 stopniach około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.02.2014 21:38
Ojjj dzieciństwo mi się przypomiało :)
Renataj 14.02.2014 20:59
Pięknie wygląda - prawdziwie zebrowa:)
Agata3 14.02.2014 20:02
już dawno nie robiłam a jest takie pyszne to ciasto:)
Joannasz3190 14.02.2014 18:42
Prezentuje się wybornie :)
Monika-twin 14.02.2014 18:42
pieknie wyglada
Katarzyna54 14.02.2014 18:18
bardzo fajnie wygląda
Jusiaa 14.02.2014 18:13
Mniam ciacho :)
halina17 14.02.2014 18:11
Zapomniałam o tym przepisie kilkanaście lat już nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak