Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka ze śliwką i cebulą

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 60 dag
cebula 3 duże
olej do smażenia
pieprz do smaku
sol, papryka
śliwki suszone kalifornijskie 8-10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka ze śliwką i cebulą

Żeberka dzielimy na porcje, oprószamy pieprzem i solą. Tak przygotowane podsmażamy na rumiano na patelni. Między czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka. Dodajemy do obsmażonych żeberek. Następnie dodajemy do nich śliwki. Całość chwilkę smażymy by cebula się zarumieniła.
Następnie żeberka delikatnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem. Na koniec doprawiamy ewentualnie do smaku.

Żeberka podaje najczęściej do ziemniaków. Doskonale smakują z surówką z czerwonej kapusty. Przed podaniem wyjmuje z nich kości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2014 00:15
Dobre jedzenie.
mufinka79 28.11.2013 17:52
Danie prezentuje się wspaniale, bardzo apetyczne!
aniagdz 28.11.2013 13:54
wyglądają bardzo apetycznie:)
brioszka 28.11.2013 12:14
ooo pycha! idealne na taką porę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak