Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z anyżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
anyż gwiazdki do smaku
masło 1/3 kostki
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z anyżem

Żeberka wypłukać i osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki.
Oprószyć solą i pieprzem i lekko obsmażyć tak, aby się w sobie zamknęły. Oprószyć do smaku papryką, tymiankiem.
Kawałki żeberek (2-3) układać na folię, dodać pokrojoną cebulkę, 1-2 gwiazdki anyżu oraz rozgnieciony ząbek czosnku.
Położyć kilka wiórków masła i zawinąć w folię.
Tak samo zrobić z pozostałymi kawałkami.
Piec przez około 50 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 25.02.2014 09:58
mniam mniam
Barbara/zuza22_85 25.02.2014 09:01
musze takie zrobić
Janina 25.02.2014 08:55
Muszą być smaczne;)
Pietruszka 25.02.2014 08:40
ciekawy przepis
Paolcia 25.02.2014 08:29
jeszcze nigdy takich nie jadłam :0 ale chętnie wypróbuje ten przepis :)
Konczi 25.02.2014 08:17
bardzo ciekawe połączenie
sylwia_sl 25.02.2014 08:05
Ddodatek anyżu sprawia, że przepis jest bardzo ciekawy
norweska20 25.02.2014 08:03
smacznie podano
Czyki 25.02.2014 07:51
Z anyżem ciekawe połączenie:)
Ewelina1991 25.02.2014 07:48
pyszności :))
Aga-25 25.02.2014 07:40
dobry obiad
Agnieszka-87-25 25.02.2014 07:29
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak