Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA PO CHIŃSKU

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
ciemny sos sojowy 2 łyżki
sos hoisin 3 łyżki
wytrawne cherry 1 łyżka
przyprawa pięć smaków szczypta
brązowy cukier 2 łyżeczki
sos chili 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
kolendra ewentualnie do przybranie

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA PO CHIŃSKU

Kroki postępowania

1
Żeberka podzielić na części.
Wymieszać sos sojowy,hoisin,scherry,przyprawę pięć smaków,brązowy cukier,sos chilli i czosnek.
Krok 1 - ŻEBERKA PO CHIŃSKU foto
2
Żeberka włożyć do płytkiego naczynia,zalać marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Wyjąć żeberka z marynaty.
Krok 2 - ŻEBERKA PO CHIŃSKU foto
3
Piec przez 60 minut w 180 stopniach od czasu do czasu przewracając na drugą stronę.
Podawać z ryżem
Krok 3 - ŻEBERKA PO CHIŃSKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.05.2013 09:02
smaczne żeberka zrobiłaś.
Krystyna32 05.05.2013 07:14
apetyczne !!!
IwonaDD 03.05.2013 20:23
apetyczne !
owca441 03.05.2013 18:52
ostro slodkie pyszne
Konczi 03.05.2013 17:46
lubię chińskie potrawki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak