Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażka jasna do zup i sosów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażka jasna do zup i sosów

Kroki postępowania

1
W rondlu rozpuścić masło, następnie dodać mąkę i smażyć je razem ok 1-2 minuty.
Krok 1 - Zasmażka jasna do zup i sosów foto
2
Zdjąć z ognia i stopniowo dolewać mleko mieszając cały czas trzepaczką.
Krok 2 - Zasmażka jasna do zup i sosów foto
3
Wszystkie składniki powinny się dobrze połączyć. Taką zasmażkę używam do owocowych zup oraz sosów.
Krok 3 - Zasmażka jasna do zup i sosów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.03.2013 10:00
taka zasmażka jest niezastąpiona w kuchni
Puszcza 13.03.2013 15:19
dobra zasmazka
Wacław 02.03.2013 13:37
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak