Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schab

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pomidor 2 sztuki
ser żółty 20 dag
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cebula czerwona 1 sztuka
ocet 1 łyźeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schab

Schab kroimy w plastry. Przygotowujemy ze wszystkich składników marynatę i maczamy w niej plastry odstawiamy na godzinę. Marchewkę, pietruszkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę siekamy, pomidora kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry schabu, warzywa pomidory oraz posypujemy startym serem. Zapiekamy godzinę w temp. 170 stopni. Podajemy z kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 24.01.2017 11:26
fajny przepis
Krzysztof15 23.01.2017 20:37
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak