Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z brązowego ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 woreczek
ser mozarella 125 g
jajko 2 szt
marchew 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z brązowego ryżu

Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odsączyć i wystudzić.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Mozarellę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Jajka roztrzepać w miseczce ze śmietaną , dodać połowę startego sera i doprawić sola i pieprzem.
Ryż wymieszać z warzywami i masą jajeczną.
Całość przełożyć do żaroodpornej formy posypać pozostałym serem i zapiekać około 40 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 19.01.2015 13:42
Super pomysł
w mojej kuchni 19.01.2015 11:12
takie jedzonko smaczne mozna zjeść ze smakiem..
IKrakowianka 19.01.2015 10:17
rewelacyjny pomysł
IZABELA29 19.01.2015 09:55
pewnie bardzo syta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak