Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bakłażana, papryki i cukinii z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
papryk aczerwona 1 szt
sos sojowy
jajko 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło 1 łyżka
papryka zielona 2s szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bakłażana, papryki i cukinii z jajkiem

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na ok 20 min. Między czasie kroimy cukinię w plasterki. Cebule w piórka. Papryki myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Bakłażana myjemy osuszamy i grillujemy. Następnie grillujemy plasterki cukinii. Paprykę i cebulę podsmażamy na łyżce masła- solimy do smaku. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, układamy plasterki bakłażana na nich podsmażoną cebula i paprykę potem plasterki cukinii jak starczy to jeszcze plasterki bakłażana. Ostania warstwa to jajka najlepiej wbić je aby nie uszkodzić żółtka. Całość kropimy sosem sojowym i wstawiamy do piekarnika aż jajka się zetną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 04.08.2013 21:43
w prostocie smak i urok :) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak