Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-truskawkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 5 torebek
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 2 łyżki
truskawki 500 g
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-truskawkowa

Ryż gotujemy na sypko. Żółtka łączymy z ryżem i cukrem pudrem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Ryż dzielimy na 3 części. Pierwszą wykładamy spód, następnie układamy połowę truskawek. Wykładamy warstwę ryżu, znowu warstwę truskawek i przykrywamy ostatnią warstwą ryżu. Wierzch posypujemy startym na tarce z dużymi oczkami masłem. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.11.2013 22:08
nie mogę się doczekać sezonu truskawkowego- napewno wypróbuje przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak