Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pod serowym beszamelem
Kroki postępowania
Smacznego :)
pomidory krojone bez skórki | 400 g |
Makaron kolanka | 250 g |
mleko | 200 ml |
mąka pszenna | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sos chili z cytryną | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
sos sojowy | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
cebula biała | 1 szt. |
pomidor śliwkowy | 1 szt. |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
pomidorki koktajlowe | do dekoracji |
karkówka | 600 bez kości |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
ser topiony | 100 (śmietankowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: