Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z mięsem i grzybami
Do miski wkładamy mięso, wlewamy wszystkie połączone składniki marynaty i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane mięso smażymy na patelni około 10 minut cały czas mieszając.
Pokroić cebulę, cukinię, czosnek i grzyby w plastry, a suszone pomidory w paski. Ugotować makaron al dente.
W rondelku smażymy na maśle cukinię, cebulę, czosnek, borowiki (wszystkie dodatki możemy smażyć pojedynczo i połączyć) po kilku minutach wlewamy rosół, następnie śmietanę, dodajemy suszone pomidory, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną i gotujemy kilka minut.
Do tak przygotowanego sosu dodajemy mięso, makaron dokładnie mieszamy. Przekładamy do pojemnika żaroodpornego, posypujemy serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera około 20 minut.