Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane plastry karkówki

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Szukacie mięsnych dań z piekarnika na jednorazowe szamanie?!? Wbijajcie i delektujcie się!

Składniki:

ketchup 4 łyżki
karkówka wieprzowa 4 plastry
pieczarki 4 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
mozzarella 100 gramów
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane plastry karkówki

Plastry karkówki nakłuwamy i smarujemy ketchupem.
Układamy pieczarki pokrojone w plasterki, pokrojoną w piórka cebulę, oprószamy startą mozzarellą i suszonym tymiankiem.
Zapiekamy 30 minut w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak