Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane filety kurczaka w papryce

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Przepis może wydawać się skomplikowany, aczkolwiek jest bardzo prosty i wszystko praktycznie samo się robi. Czas też może przerażać, jednak wszystko można sukcesywnie przygotowywać z dnia na dzień.

Składniki:

Składniki:

udka kurczaka 500 gramów
papryka czerwona 1 kilogram
Papryka węgierska słodka mielona Prymat 1 łyżka
tymianek świeży 2 łyżki
cebula 1 sztuka
cukier palmowy 1 łyżeczka

Porada

W przepisie użyliśmy udek z kurczaka bez skóry i kości.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane filety kurczaka w papryce

Papryki przekładamy do pieczeniowego rękawa. Pieczemy w 200°C przez około godzinę. Studzimy (płynu nie wylewamy, tylko przecedzamy przez sito), usuwamy skórkę. Blendujemy, dodajemy płyn z pieczenia, dodajemy przyprawy, drobno posiekaną cebulę.
Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy papryką.
Całość zapiekamy 30 min w 200°C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak