Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 2 łyżki
płatki owsiane 4 łyżki
cynamon do smaku
cukier waniliowy do smaku
mleko 0,5 szklanki
woda odrobina
białko 1 sztuka
orzechy włoskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

Pracę rozpoczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni. Aby owsianka nie przywarła do formy, musimy ją wysmarować oliwą. Wstawiamy ją do piekarnika. W między czasie jak forma się nagrzewa to zalewamy płatki odrobiną wody i czekamy aż zmiękną. Wodę odcedzamy. Jagody mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym następnie dodajemy do płatków. W osobnej misce ubijamy trzepaczką białko z mlekiem. Wyciągamy formę z piekarnika i wykładamy ją płatkami następnie wylewamy na nią masę mleczną. Posypujemy orzechami
Całość zapiekamy ok 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 18.05.2016 21:54
mega apetyczne!
Klausia 08.09.2015 19:44
mmm cudo :)
caralajna 01.08.2013 18:49
no no, takiej pieczonej owsianki jeszcze nie jadłam, apetyczna
Kolorowa 01.08.2013 15:41
Pysznie się prezentuje ;)
idealme 01.08.2013 15:23
musi być pyszne :)
idealme 01.08.2013 15:21
musi być pyszne :))
jasiek 01.08.2013 14:46
super połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak