Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakiełkowana pekinka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka kukurydzy 1
posiekanej naci selera 2 łyżka
cukier do smaku
kapusta pekińska 1 mała główka
olej 50 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
kiełki rzodkiewki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zakiełkowana pekinka

Kroki postępowania

1
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kapustę posiekać.
Krok 1 - Zakiełkowana pekinka foto
2
Do miski wrzucić kapustę, kukurydzę, kiełki, seler i cebulę oraz przyprawy i wymieszać surówkę. W miarę konieczności jeszcze doprawić gdyby okazało się, że jakiejś przyprawy brakuje.
Krok 2 - Zakiełkowana pekinka foto
3
Podawać z dowolnymi dodatkami na obiad.
Krok 3 - Zakiełkowana pekinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 27.07.2015 15:50
Smacznie wygląda i pewno tez tak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak