Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaiekanka z ziemniaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wędlina 15-20 dag
ser żółty starty 15 dag
jajko 2
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
rosół filiżanka z kostki
Papryka słodka mielona Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zaiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć je warstwami w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę posypać drobno posiekaną wędliną i tartym żółtym serem. Na wierzchu powinna być warstwa ziemniaków. Jajka rozkłócić z przecierem pomidorowym, rozprowadzić rosołem, doprawić solą i papryką. Polać tym ziemniaki, posypać resztą sera i ułożyć na wierzchu parę wiórków masła. Zapiekać w gorącym piekarniku 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak