Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierka na rosole

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1-2 szt
woda 1 l
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 3-4 łyżki
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka na rosole

Do garnka wkładam umyte mięsko i wlewamy wody, zamiast mięsa, kostki rosołowe. Gotujemy. Jajka rozbijamy do małej miseczki. Dodajemy mąki, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli będzie za gęsta dolewam troszkę wody i mieszam. Masę wlewam do gotującego się rosołu. Czekam chwilkę i wlewam gotowe kluski na talerz.Ozdabiam natką z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 22.10.2014 19:32
zjadłoby sięę
AliCe
AliCe 01.09.2013 18:28
Bardzo dobre.
sylwiusia055 19.07.2013 21:08
ciekawa nie robiłam takiej
gusia1000 18.07.2013 18:17
Dobra zupa.
okrysia 18.07.2013 15:44
SMACZNE TO!
Bernadeta1 18.07.2013 14:23
nigdy takiej nie robiłam,warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak