Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne carpaccio z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 2 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
krem balsamico 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku
papryczka chilli 1 do smaku
oliwa truflowa 1 łyżeczka
mięta liście 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne carpaccio z pieczarek

Pieczarki obieramy, myjemy i bardzo cieniutko kroimy w plastry, tak aby prześwitywały. Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki układamy na talerzu, posypujemy papryką. Całość delikatnie skrapiamy cytryną oraz kremem balsamicznym i oliwą. Z dużej wysokości solimy.

Podajemy od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.12.2014 11:35
ciekawy pomysł, jeszcze tak podanych pieczarek nie jadłam
Renataj 02.12.2014 22:30
Lubię surowe pieczarki ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak