Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintna tarta jabłkowa
Kroki postępowania
Najlepiej smakuje z dodatkiem gałki lodów o smaku toffi.
mąka pszenna | 25 dag |
masło | 125 g |
orzechy laskowe | 1 łyżka-mielone |
cukier | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jabłka winne | 4 sztuki |
wino białe wytrawne | 1/2 szklanki |
budyń śmietankowy | 1 torebka |
laska wanilii | 1/2 sztuki |
mleko 3,2% | 400 ml |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
Kardamon mielony Prymat | szczypta |
cukier puder | do posypania |
bita śmietana | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: