Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
masło 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 10 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
seler naciowy 3 gałązki
por 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

To danie podaję z puree z różnych warzyw ale smakuje też dobrze z pieczywem. Przepis dostałem od znajomego greka :)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z jarzynami

Wołowinę pokroić w 3 cm kostkę. Cebulki obrać i pozostawić w całości, marchew pokroić w krążki, ziemniaki i seler w kostkę, por grubo posiekać razem z czosnkiem.
W rondlu rozgrzać masło i smażyć mięso do zrumienienia ze wszystkich stron.
Cebulki, marchewkę, ziemniaki, seler, por i czosnek przełozyć do mięsa, wlać tyle wody aby wszystko przykrywała, doprowadzić do wrzenia i doprawić pieprzem i solą. Gotować pod przykryciem około 1,5h aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak