Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w cebuli i czosnku

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
I takie mięsiwo lubimy!

Składniki:

wołowina 600 gramów
olej 3 łyżki
cebula 6 sztuk
czosnek 1 główka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 6 sztuk
bulion wołowy 600 mililitrów
mąka 1 łyżka
woda zimna 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w cebuli i czosnku

Wołowinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kwadrans.
Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Dusimy pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami.
U nas koniecznie czerwone buraczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 18.02.2019 20:54
Smakowity obiadek : )
Bożena Matuszczyk 18.02.2019 11:02
No my również , dużo cebuli i czosnku ogólnie sosu.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak