Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny twarożek

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
twaróg 1/2 kg
śmietana 18 proc 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ogórek zielony 1 szt
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny twarożek

Cebulę obieramy i siekamy bardzo drobno. Rzodkiewki myjemy odcinamy końcówki i kroimy w kosteczkę . Ogórka zielonego dobrze myjemy osuszamy i ścieramy na tarce duże oczka. Szczypior i natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy drobno. Twaróg mieszamy z z śmietaną dodajemy pokrojone warzyw . doprawiamy przyprawa do twarożku i solą morską . Dobrze mieszamy i podajemy do pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 17.05.2014 16:03
pyszne, wiosenne smaki
bhb8 17.05.2014 15:43
Lubię takie mieszanki na kanapki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak