Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne kolorowe ciasteczka
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Dodajemy do tego jajko i zagniatamy ciasto.
4. Ciasto wkładamy na 10 minut do lodówki. W między czasie cukierki kruszymy. Możemy zrobić to za pomocą wałka. Niewielką część odkładamy do dekoracji.
5. Do ciasta wgniatamy pokruszone cukierki. W dłoni robimy kuleczki i rozpłaszczamy je.
6. Ciastka układamy na blaszce i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach.
7. Ciastka wyjmujemy i odstawiamy je do wystygnięcia.
8. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
9. Zimne ciastka zanurzamy do połowy w czekoladzie i posypujemy resztą pokruszonych cukierków. Odstawiamy do zastygnięcia.
10. Gotowe! Smacznego!