Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna babka- tulipan

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1/3 szklanki
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
mak 2 łyżki (suchy)
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna babka- tulipan

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puch. Do ubitej masy dodajemy olej na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do gotowego ciasta dodajemy wcześniej ubite białka . Mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 części. Do pierwszej dodajemy mak, do drugiej kokos, do trzeciej kakao a do czwartej kisiel.
Ciasto wykładamy kolorami na blaszkę. Pieczemy około 45 min w 180ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.03.2014 13:55
Znana i dobra babka.
Kuchenka 30.03.2014 10:26
chcę spróbować, bardzo chętnie
Mniam 30.03.2014 10:14
Pięknie się pofalowały warstwy w babce.
Krzysztof15 30.03.2014 09:25
pyszna babka
Wiktoria29 30.03.2014 09:17
fajny pomysł na kolorową babkę
caralajna 30.03.2014 07:34
ładnie wyszła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak