Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec ptysiowy z truskawkami
Kroki postępowania
Truskawki kroimy na połówki.
Przekrojony wieniec wypełniamy kremem, układamy pokrojone truskawki
woda | 1 szklanki |
masło | 8 dag |
mąka | 15 dag |
jajko | 4 sztuka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
sok z cytryny | 1 sztuka |
cukier | 10 dag |
maślanka | 2 szklanka |
kramówka | 1 szklanki |
truskawki świeże | 50 dag |
cukier puder | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: