Przepis i sposób przygotowania na: Wiejska zalewajka
W mojej wersji zalewajka ma kwaśny i wyrazisty smak.
ziemniaki | 0,5 kg |
woda | 3 litry |
żeberko wędzone | 1 szt |
kiełbasa wiejska | 0,20 dag |
grzyby suszone | 4 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Barszcz | 0,20 litr |
musztarda | 2 łyżki |
chrzan | 1 łyżka |
cebula | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | do smaku |
ziele angielskie | do smaku |
mąka pszenna | 2 łyżki |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżki |
pieprz | do smaku |
bulion warzywny | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: