Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wianek z dodatkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
pieczarki 30 dag
tuńczyk 1 puszka
papryka konserwowa 1 sztuka
ser żółty 40 dag
natka pietruszki 1 garść
kiełbasa zwyczajna 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Wianek z dodatkami

Kroki postępowania

1
Z ciasta francuskiego wycinać trójkąty o dwóch bokach ok. 26 cm i jednym (podstawa 13cm). Następnie jeden obok drugiego ułożyć na tortownicy (tak jak na zdjęciu).
Krok 1 - Wianek z dodatkami  foto
2
Pieczarki usmażyć na patelni.
Krok 2 - Wianek z dodatkami  foto
3
Zetrzeć ser żółty, większą połową posypać po cieście na około (zdjęcie). Kłaść warstwami pokrojone w kostkę: ogórek, pomidor, paprykę, kiełbasę zwyczajną (lub szynkę) oraz pieczarki.
Krok 3 - Wianek z dodatkami  foto
4
Na koniec dać tuńczyka. Posypać jeszcze raz warstwą sera żółtego.
Krok 4 - Wianek z dodatkami  foto
5
Końce trójkątów przylepić do podstawy (zdjęcie).
Krok 5 - Wianek z dodatkami  foto
6
Posypać poszatkowaną natką pietruszki.
Krok 6 - Wianek z dodatkami  foto
7
Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać raz jeszcze posiekaną natką pietruszki.
Krok 7 - Wianek z dodatkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.05.2015 10:04
Wspaniały pomysł, brawo!!!
gosia47-47 17.05.2015 22:05
cieszę się, że się podoba :D
Iwusia 17.05.2015 21:30
bardzo smakowity wianuszek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak