Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wczesna kapusta na ciepło

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
kapusta 1 wczesna
olej do smażenia
rosół 0,5 litry
śmietana 1-2 łyżki do zabielenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

To pyszny dodatek do ziemniaków. Młoda kapusta, młode ziemniaki – taki obiad można jeść co dzień:)

Przepis i sposób przygotowania na: Wczesna kapusta na ciepło

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę . Pokrojoną rumienimy na oleju. Kapustę oczyszczamy, usuwamy twarde części i szatkujemy. Pokrojoną dokładamy do zrumienionej cebuli. Chwilkę razem obsmażamy, a następnie podlewamy rosołem. Naczynie przykrywamy, a kapustę dusimy do miękkości. W razie potrzeby można kapustę podlać jeszcze wodą, gdy ta ilość rosołu nie wystarczyła (wszystko zależy od jakości kapusty, wody zawartej w ich liściach).
Gdy kapusta jest już miękka zabielamy ją dokładając śmietanę i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 15.08.2014 18:39
smaczna propozycja
gusia1000 02.05.2014 20:45
Dobre jedzenie.
Kejti 25.04.2014 19:44
Wygląda apetycznie :-)
Ania84 22.04.2014 19:01
cudownie wygląda na tym zdjęciu!
kloruś 22.04.2014 17:50
kocham młodą kapustę a z młodymi ziemniaczkami to już po prostu rozpusta. Pychota :)
IwonaDD 22.04.2014 15:24
pychota!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak