Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z fasolką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 800 gram
fasolka szparagowa 0,5 kg
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz warzywko,
Majeranek suszony Prymat do smaku
natka pietruszki do posypania

Porada

To szybki i smaczny sposób na wykorzystanie wątróbki w sezonie fasolkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z fasolką

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Wątróbka z fasolką foto
2
Ugotowaną fasolkę odsączamy z wody.
Krok 2 - Wątróbka z fasolką foto
3
Cebulę obieramy, koimy w piórka i rumienimy na oleju.
Między czasie wątróbkę myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plastry około 1 cm.
Krok 3 - Wątróbka z fasolką foto
4
Tak przygotowaną wątróbkę dodajemy do cebuli. Smażymy. Poprawiamy do smaku .
Krok 4 - Wątróbka z fasolką foto
5
Gdy wątróbka jest gotowa dodajemy do całość ugotowana fasolkę. Danie podgrzewamy razem około 3 minuty. Podajemy.
Krok 5 - Wątróbka z fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 00:56
fajne polaczenie.
AgaS10 21.01.2015 19:46
fajne połączenie:)
jasiek 21.01.2015 17:16
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak