Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka królicza z cebulą

4.0
(23)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

To doskonałe danie obiadowe, tanie i smaczne. Polecam smakoszom podrobów i nie tylko. U mnie często gości też na stole wątróbka drobiowa. Przygotowuje się ją w ten sam sposób. 

Składniki:

wątróbka 8 sztuk z królika
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
mleko do namoczenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka królicza z cebulą

Cebulę kroimy w plasterki, rumienimy na oleju. Dokładamy wątróbkę (wcześniej namoczoną w mleku) i smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Podajemy do chleba lub z ziemniakami.

To doskonałe danie obiadowe, tanie i smaczne. Polecam smakoszom podrobów i nie tylko.
U mnie często gości tez na stole wątróbka drobiowa. Przygotowuje się ja w ten sam sposób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2015 17:02
Dobra taka.
Bernadeta1 29.11.2014 15:26
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak