Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watermelon Ice Cream

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 400 g (bez pestek)
cukier 3 łyżki
śmietanka 30% 200 ml
Rice Drink Alpro 150 ml
serek homogenizowany 150 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Watermelon Ice Cream

Arbuza wkładamy do naczynia i blenderujemy z cukrem. Dodajemy serek, Rice Drink i dokładnie mieszamy. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy arbuzowej. Wlewamy do zamrażanej wcześniej maszynki i ustawiamy czas na 30 minut. Po tym czasie mrozimy w zamrażalniku aż uzyskamy wymaganą konsystencję. Podajemy z kawałkami arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 18.04.2013 09:16
mmm:) pycha
caralajna 13.11.2012 22:49
wygląda lekko i elegancko, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak