Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne spring rollsy
Zetrzyj drobno kapustę i wyciśnij całą wodę. Pokrój zieloną cebulkę i seler naciowy na cienkie plasterki. Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj makaron ryżowy i dopraw do smaku pieprzem, sosem ostrygowym i sojowym, cukrem oraz szczyptą chili. Smaż na patelni przez pięć minut, co jakiś czas mieszając.
W dużej misce wymieszaj wszystkie warzywa oraz garść świeżej kolendry z przygotowanym makaronem.
Papier ryżowy zanurz w ciepłej wodzie na ok. 10 sekund. Na środku papieru połóż niewielką ilość przygotowanego farszu i uformuj rolkę, dokładnie zawijając krawędzie. Po przygotowaniu wszystkich rolek na wysokiej patelni lub w garnku podgrzej olej. Rolki smaż tak długo, aż uzyskają złotobrązowy kolor.