Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa jesienne po Nicejsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 szt./kolorowe
pomidory 3 szt
dynia 4 szt/miniaturowe/(courgettes)
bakłażan 4 szt.
cebula biała 2 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do duszenia warzyw

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa jesienne po Nicejsku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Papryki i cebulę pokroić w paski i poddusić na oleju.
Krok 1 - Warzywa jesienne po Nicejsku foto
2
Dodać cienko pokrojone bakłażany i pomidory.
Krok 2 - Warzywa jesienne po Nicejsku foto
3
Następnie dodać pokrojoną dynię, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić przez 15 minut. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i udusić do miękkości. Warzywa wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.
Krok 3 - Warzywa jesienne po Nicejsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak