Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa i orzechy wprost z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 szt
seler 1/4 szt
cebula 1 szt
rozmaryn 7 listkwów
bazylia 2 listki
kiełbaska 100 gram
por 100 gram
avocado 2 platry
makaron chiński 100 gram
pieprz
orzechy laskowe 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa i orzechy wprost z patelni

Kroki postępowania

1
Seler i marchew starłam na tarce. Cebulę pokroiłam w kostkę.
Razem z ziołami wrzuciłam na rozgrzaną patelnię.
Doprawiłam pieprzem.
Krok 1 - Warzywa i orzechy wprost z patelni foto
2
Do patelni dodałam po 5 minutach kiełbaskę pokrojoną w kostkę oraz por w plastrach. Dodałam orzechy tarte. Wymieszałam wszystko, tak by por się rozpadł na małe kółeczka.
Krok 2 - Warzywa i orzechy wprost z patelni foto
3
Nałożyłam makaron i przykryłam go warzywami z patelni.
Krok 3 - Warzywa i orzechy wprost z patelni foto
4
Przed podaniem dodatkowo posypałam całość orzechami.
Krok 4 - Warzywa i orzechy wprost z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 07.01.2014 18:51
wygląda fantastycznie :) no i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak