Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wartobka w sosie pieczarkowym.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
pieczarki 200 g
cebula 1-2 szt
ząbek czosnku 2-3 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
bulion drobiowy 1 szkl
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wartobka w sosie pieczarkowym.

Wątrobke myjemy,oczyszczamyi podsmażam na oleju z obu stron, następnie posypujemy mąka, mieszamy.Dodajemy podsmażone wczesniej na masle pieczarki z cebulą i cosnkiem, zalewam bulionem(ok pół szklanki),doprawiamy
kolorowym pieprzem i solą
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 12.11.2014 13:46
bardzo lubię wątróbkę
Adamorek 12.11.2014 13:38
muszę tego spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak