Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafel tortowy z masą krówkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafel tortowy 3 szt
masa krówkowa 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wafel tortowy z masą krówkową

Masę krówkową wyciągamy z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem aby nie była zastygnięta tylko delikatnie rozprowadzała się nam po waflu. Na desce układamy pierwszy wafel i smarujemy masą, przykrywamy drugim wafel na którym również rozsmarowujemy masę krówkową, przykrywamy trzecim waflem i dokładnie dociskamy - wafla przekrawamy na pół, jedną połówkę smarujemy pozostałością masy i przykrywamy drugą połową wafla, kroimy na mniejsze kawałki i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 05.08.2013 10:43
wygląda apetycznie
Adam/ZUB3R 17.07.2013 08:27
smaczne wafle
martita 03.09.2012 23:36
mój ulubiony:)
Anio?eczek 01.09.2012 17:29
suuper
Anio?eczek 01.09.2012 17:29
suuper
Kasnaj 24.07.2012 13:53
szybki wafel szybko zniknie
Krzysztof15 24.07.2012 13:15
bajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak