Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka na wigilię

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
mąka pszenna 1 i1/2 szklanki
jaja 2 szt
masło 1 lyżka
cebula biała średnia
sól do smaku
rosół
woda 2 (ciepła)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka na wigilię

Z mąki , jajek i wody zagnieść ciasto. Pokroić na kwadraciki o wymiarach 4,5x 4,5 Grzyby ugotować w rosole, następnie drobno posiekać i wymieszać z drobno posiekaną i podsmażoną na maśle cebulką. Przyprawić pieprzem i solą do smaku. Gotowy farsz układać na kwadratach i składać ciasto w trójkąty. Brzegi zlepić ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 24.03.2013 17:12
apetyczne :)
Agnieszka91 12.01.2013 17:09
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak