Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ule orzechowe z masą krówkową

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

orzechy włoskie 400 g
cukier puder 160 g
białko 2 szt

Nadzienie

masa krówkowa 1 puszka
spirytus
wafle tortowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ule orzechowe z masą krówkową

Orzechy zmielić w maszynce. Dodać cukier puder, białka i zagnieść masę. Foremki do uli wylepiać masą orzechową w środku zrobić dziurkę na masę krówkową. Ułożyć na tacy i pozostawić najlepiej na noc, żeby lekko się podsuszyły. Masę krówkową rozmieszać, dodawać stopniowo spirytus i mieszać. Masa powinna być dosyć ostra bo masa orzechową wchłonie spirytus. Foremką do ciasteczek wykroić z wafli tortowych spody. Ule napełnić masą krówkową, przylepić wykrojoną wafle tortową i odłożyć w chłodne miejsce by masa stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.02.2016 18:17
a moje foremki leżą odłogiem... i już nawet zapomniałam, że je mam od wielu lat ;)
monika141 05.01.2015 09:29
ślicznie wyglądają :-)
Bernadeta1 04.01.2015 22:49
rewelacyjny przepis
Hrabina w kuchni 04.01.2015 21:55
Niebo w gębie :)
2milutka 04.01.2015 21:27
rewelacyjne są;)
dwa pokoje z kuchnią 04.01.2015 21:18
Super! Jeszcze nigdy nie widziałam takich bajeranckich foremek :)
iziona 04.01.2015 20:00
Cudowne są te ule
rzelkazag 04.01.2015 19:30
Ciekawe są!
IlonaAlbertos 04.01.2015 19:14
Ciekawy pomysł. Z pewnością wart wypróbowania.
Kuchnia Marty 04.01.2015 19:11
Rewelacyjne! Super przepis.
Megg 04.01.2015 19:03
rewelacyjnie się prezentują
Wiktoria29 04.01.2015 18:56
rewelacyjne
Ania84 04.01.2015 18:51
przecudowne :)
AgaS10 04.01.2015 18:18
te ule są cudne:)
IwonaDD 04.01.2015 18:14
wow,jakie piękne! komplementy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak