Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UFO – Patison z grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

patison 1 szt
grzyby świeże 20 dkg
cebula 1 szt
żółtko jajek 2 szt
sól, pieprz do smaku
klarowane masło 5 dkg
feta 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: UFO – Patison z grzybami

Z patisona ściąć „czapeczkę”. Jest to dosyć trudna czynność. Trzeba uważać na ręce. Patison ma twardą skórę. Posłużyłem się nożem z ząbkami. Z patisona usunąć pestki, następnie wyciąć miąższ. Pozostawić ½ cm ścianki. Miąższ pokroić w kostkę. Patison włożyć do osolonego wrzątku i gotować około 15 minut.
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle, dodać pokrojone świeże grzyby, dusić przez chwilę na patelni. Posolić i dodać świeżo zmielony pieprz. Chwile przestudzić, wymieszać z żółtkami, a następnie z pokrojoną w kostkę fetą. Napełnić patisona, nakryć „czapeczką”. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 oC i piec około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 26.10.2013 20:40
bardzo dobre
Smaczna_B 08.10.2013 17:05
patisony są bardzo smaczne , ten zachęca do zjedzenia
Piotr-21 13.12.2012 19:41
dobre
Małgorzata106 13.12.2012 19:33
super
Barbara/zuza22_85 13.12.2012 19:24
pyszne
Noruas 13.12.2012 19:21
apetyczne ufo :)
ssylwiaa 13.12.2012 19:09
muszę kiedyś spróbować patisona :) ten wygląda zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak