Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymiankowa wątróbka na warzywnej polanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
papryka czerwona 0,5 szt
cebula biała 1 szt
chińska mieszanka warzywna 250 g
keczup 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat
tymianek 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowa wątróbka na warzywnej polanie

Wątróbkę dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i tymiankiem. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w kosteczkę. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju podsmażyć cebule i paprykę Następnie dodać wątróbkę i dusić pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodać keczup. W osobnym garnku zagotować wodę z odrobiną oleju. Wsypać mieszankę i gotować około 8 minut. Warzywa odlać, ułożyć na talerzu, polać sosem sojowym. Na środku wyłożyć wątróbkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.08.2014 12:35
Fantastyczna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak