Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TYMBALIKI Z JAJEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 1
marchew
brokuł
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: TYMBALIKI Z JAJEM

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie(3-4 łyżki), aby spęczniała .Rozpuszczamy w gorącej wodzie . Wodę gotujemy , dodajemy przyprawę do smaku , wlewamy żelatynę . Gotujemy kawałek marchewki , obieramy i kroimy w kązki . Gotujemy kilka różyczek brokuła , jajko obieramy i kroimy na pół . Połówkę jaja wkładamy na dno foremki do muffinek (lub innej), wkładamy marchew i brokula , zalewamy płynem z żelatyną , zostawiamy do ostygnięcia , potem wkładamy na noc do lodówki .Podajemy skropione octem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 12.03.2014 07:18
Coś co lubię ,delikatne i lekko strawne:)
w mojej kuchni 11.03.2014 19:26
smaczne danie podano..
Megg 11.03.2014 17:46
wyglądają bardzo smakowicie
Lidzia 11.03.2014 17:07
Super na wielkanocny stół.
Konczi 11.03.2014 17:04
super - mniam!
Noruas 11.03.2014 17:02
mniam, a jak fajnie się prezentują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak