Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek w skorupkach waflowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 200 g
sól
pieprz
papryka czerwona 1/2 szt
jogurt naturalny kilka łyżek
skorupki waflowe 11 szt
rzodkiewka 1 pęczek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek w skorupkach waflowych

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki myjemy i drobno kroimy, paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Twarożek w skorupkach waflowych foto
2
Do sera dodajemy pokrojone warzywa, dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką, rozgnaiatamy ser i mieszamy.
Krok 2 - Twarożek w skorupkach waflowych foto
3
Gotową masą wypełniamy skorupki waflowe. Należy od razu podawać, gdyż skorupki szybko miękną.
Krok 3 - Twarożek w skorupkach waflowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 04.03.2014 10:37
smakowity pomysł
Kate131 28.09.2012 08:31
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak