Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe pod śmietanką
Żelatynę zalać niewielką ilością wody, odstawić na 5 minut.
Truskawki rozmrozić, wymieszać z cukrem, zmiksować. Namoczoną żelatynę wstawić, na chwileczkę do mikrofali, dodać do masy truskawkowej , dokładnie wymieszać.
Biszkopt przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. posmarować konfiturą, na nią wylać masę truskawkową. Odstawić do lodówki na 40 minut.
Żelatynę do śmietany zalać 2-3 łyżkami wody. Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej, na drobnych oczkach.
Ubić śmietanę na sztywno, dodać czekoladę i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać .
Masę śmietanową, włożyć na masę truskawkową, odstawić do lodówki .
Przed podaniem posypać resztą czekolady.
SMACZNEGO!!!!!